Wijnhaven 15, Rotterdam


Omschrijving: mooie werkruimte gelegen in het monumentale pand " de Tijdgeest"
Soort: Kantoor
Prijs: Op aanvraag
  1. Wijnhaven 15, Rotterdam

Oppervlakte: 368 m²
Contact: Michiel van Lotringen

Betreft:
Te huur, ca. 368 m² kantoorruimte gelegen in het monumentale pand “de Tijdgeest” aan de Wijnhaven 15 te Rotterdam. Het pand heeft een fraai uitzicht over de binnenhaven van de Wijnhaven en is gelegen in het centrum van Rotterdam. De plafonds in het pand zijn voorzien van prachtige ornamenten en daarbij beschikt het gebouw over verschillende originele stijlelementen waaronder glas in lood ramen, monumentale schouwen en parket. Het gebouw is onderdeel van een rij monumentale koopmanshuizen die tijdens het bombardement van Rotterdam buiten schot zijn gebleven.

De koopmanshuizen en Het Witte Huis aan de Wijnhaven/Oostwijnstraat zijn een begrip in Rotterdam en ver daarbuiten. Zij vormen de geschiedenis aan de westzijde van de Oude Haven.

Daarnaast kenmerkt de locatie zich door een grote dynamiek van architectonisch hoogwaardige nieuwbouwprojecten zoals de 70 meter hoge woontoren “Wijnhaeve’ met 89 appartementen en op de hoek van de Blaak/Verlengde Willemsbrug het kantoorgebouw “Blaak 8”, waarin thans Stedin is gevestigd.

Het sluitstuk wordt gevormd door het project BlaakHaven, bestaande uit twee evenwijdig aan elkaar staande gebouwen: een CitizenM Hotel aan het nieuwe Gelderseplein en een kantoorgebouw aan de Blaak. In het kantoorgebouw zijn thans gerenommeerde huurders gevestigd als Unique (USG People), Diabeter en Sitecom. Het trein-metrostation Blaak bevindt zich op loopafstand.

Ligging en bereikbaarheid:
De Wijnhaven is gelegen in het centrum van Rotterdam aan de verlengde Willemsbrug en de Oude Haven. Het zakelijk centrum van Rotterdam aan de Blaak/Westblaak/Coolsingel is op loopafstand gelegen. De belangrijkste winkelstraten van Rotterdam zoals de Lijnbaan, Meent en de Hoogstraat liggen op een steenworp afstand. In de directe omgeving bevinden zich diverse goede restaurants en uitgaansgelegenheden op het Gelderse Plein en aan de Oude Haven zoals restaurant MOOII, Grand-Café Het Witte Huis en Stockholm en ook het Mariniersmuseum is in het gebied gevestigd.

De nabij gelegen Maasboulevard biedt een directe aansluiting op de diverse snelwegen A13, A15, A16 en A20. Met eigen vervoer is de Wijnhaven direct vanaf de Maasboulevard via de Geldersekade bereikbaar. Op slechts 100 meter afstand bevindt zich het NS-station Blaak met een directe verbinding naar Dordrecht, Breda, Roosendaal, Den Haag, Leiden en Amsterdam. Op ditzelfde station vindt u ook de haltes van tram en metro. Daarnaast zijn er in een straal van 100 meter ruim voldoende bushaltes te vinden en legt de watertaxi voor de deur aan.

Oppervlakten:
Voor verhuur is totaal ca. 368 m² kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over:

Begane grond: 46 m²
1e verdieping: 109 m²
2e verdieping: 96 m²
3e verdieping: 92 m²
4e verdieping: 25 m²
Totaal: 368 m²

Parkeren:
Parkeervergunningen kunnen worden aangevraagd bij Gemeente Rotterdam. Daarnaast zijn er in de directe nabijheid (binnen 200 m) van de Wijnhaven 15 diverse parkeergarages waarin parkeerabonnementen beschikbaar zijn.
Het betreft:
• Parkeervoorziening Blaak 16: 125 parkeerplaatsen
• Parkeervoorziening Markthal: 1.200 parkeerplaatsen
• Parkeervoorziening Oude Haven: 200 parkeerplaatsen

Huurprijs:
De huurprijs voor het pand bedraagt € 65.000,- per jaar exclusief BTW en servicekosten.

Huurtermijn:
5 + 5 jaar optiejaren. Na het verstrijken van voornoemde perioden wordt de overeenkomst verlengd met perioden van telkenmale 5 jaar.

Datum van oplevering:
Per direct.

Servicekosten:
In nader overleg te bepalen.

Staat van oplevering:
De kantoorruimte wordt na het vertrek van de huidige huurder opgeleverd in de huidige staat.

– Ornamenten;
– Verschillende originele stijlelementen;
– Glas in lood ramen;
– Twee pantry’s;
– Toiletvoorziening op iedere verdieping;
– Balkon aan de voorzijde van de 3e verdieping;
– Airco’s;
– Houten vloeren;
– Eigen entree.

Location


Bekijk Grotere Map